Kostumer: Skal du temafest så skaf et opsigtsvækkende kostume

Jeg elsker at klæde mig ud. Det er som om, at jeg får det sjovere, når jeg springer i et kostume og pludselig bliver pirat, den gode eller onde fe eller zoombie. Jeg har det vidst fra mine forældre. Min mor er pædagog og har ganske tit et federe kostume end børnene, når der er udklædningsfest på hendes arbejde. Og min far er hele familiens julemand med skæg, tyk mave og det hele.

Skal det være nemt og hurtigt leder vi online og køber fulde kostumer, hvilket faktisk kan koste mindre end at finde tøj i HogM. Ofte nøjes jeg med at købe en paryk eller accessory (åååh staveplade) og opsnuser ellers det øvrige i mine egne ting eller hos genneren. Jeg var engang udklædt som sørøver med en hvid gammel skjorte fra Kirkens genbrug, sorte bukser, en flaske rom fra min kærestes barskab, min mors støvler, min lillesøsters spraglede tørklæde – og så en pirathat fra en kostume butik.

Dengang jeg var lille var jeg selvfølgelig udklædt til fastelavn og da jeg var 7 år, gik jeg rundt i bare tæer og min prinsessekjole hele den sommer. I dag opstøver jeg hver eneste mulighed og springer i kostumer til tyrolerfest, julehygge, halloweenfester, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må vidst snart få mig nogle rollinger, så jeg har muligheder for at tage til endnu flere kostumefester.

Min næste fest er med Mad Men 1950-er tema. Jeg mangler kun parykken til at dække over mit ikke særlig 1950-er agtige hår. Kostume? Dét har jeg skam totalt styr på.