Dytten skal have en slibning – og det bli’r en tilbundsgående glasblæsning eller sandblæsning

Dytten trænger til en dyb slibning (http://www.gladsaxemetal.dk/slibning). Kæresten og jeg har søgt lidt på, hvad du skal vælge af slibning og her efter undersøgt differencen mellem glasblæsning (http://www.gladsaxemetal.dk/glasblaesning) og sandblæsning (http://www.gladsaxemetal.dk/sandblaesning). Jeg har set på en rådgivnings bilwebside, at glasblæsning er en slags sandblæsning, og at glasblæsning er en slibning der udføres med brug af små glaskugler i stedet for brug af sand. Modsat en sandblæsning skulle glasblæsning ikke virke slibende men mere glatte over fladen . Derfor bli’r undertegnede lidt i tvivl, om sådan et stk glasblæsning reelt er passende.

Min farbror Arne har forhørt sig, om Kæresten og jeg ønsker at spendere på professionel slibning eller om min kæreste og jeg overvejer at klare jobbet selv. Min kæreste og jeg har søgt en smule for at finde råd ifm at fikse sandblæsning & glasblæsning selv, meeen undertegnede har sgu ik’ riiigtig evnen eller modet for at gå i gang med at gøre det selv. Jeg er bestemt ikke områdets solide håndværkstype. Og på en af bilwebsiderne med hjælp til at fikse sandblæsning selv, står der, at du ligefrem kan risikere at fræse familiedytten helt ud af facon, og at slibningen tilsmudser ganske voldsomt. Og ja, det skulle sagtens ske, at det bliver udfaldet, såfremt jeg kaster mig ud i en egenhændig glasblæsning. Så må vi nærmere betale for en professionel slibning.

Når den slibning er klaret må øsen have ny lak. Og der er vi virkelig ej helt samstemmige om kuløren. Om det skal være den klassiske sort eller sølv, eller vi kunne vælge en sjov orange eller rød. Det må kæresten og jeg debattere i mens vi opnår introtilbud på sandblæsning. Derefter kan mig og min kæreste se, hvad dytten ender med at få.