Behov for rådgivning inden køb af rensebar, dieselpumpe eller adblue udstyr?!

Rensebar til rens af mindre udstyr

Skal du rengøre mindre udstyr, værktøj og dele på maskinværksteder er en rensebar ideelt. Den fungerer ved, at trykluft ”kører” væsken kontinuerligt gennem børsten under lavt tryk. En rensebar kører på princippet om recirkulation, hvor baren suger ren væske fra beholderens øverste del, mens de aflejrede smudspartikler falder til fadets bund – altid separat fra den rene væske i toppen.

Når der ikke er plads til mere skidt i beholderen, sender du den til ødelæggelse på kommunekemi og erstatter beholderen med en ny bøtte med rensevæske. Det er en metode, der hurtigt fjerner skidtet på en hensynsfyld måde.

Brug for ny eller repareret dieselpumpe?

Lækker din dieselpumpe. Så må du nok en tur på værkstedet og høre, om du du skal køe en helt ny eller slippe billigere med en reparation. Overvej i øvrigt et autoværksted for biler til diesel.

Vælg autoriseret udstyr til adblue

Miljøreglerne til udstødningsgasser fra dieselbusser blev strammet omkring år 2006. Kører ud på de europæiske veje i lastbil eller bus, er Adblue (der i øvrigt ikke er blåt) relevant. Væsken har du i en adskilt tank, og derfra bliver den ledt forbi katalysatoren over i udstødningssystemet. Der sker en kemisk reaktion, som ændrer de miljøskadelige NOx-partikler til vand & kvælstof, der lever op til kravene.

Adblue skal opbevares frostfrit. Adblue (der ikke er blåt) fryser ved omkring – 11 grader. Væsken bliver dog ikke ødelagt og kan varmes til flydende form igen.

Vil du beskytte dig mod ødelæggelse af væsken bør du kun benytte udstyr skabt til adblue. Hælder du adblue væsken på tomme sprinklerdunke eller gennem andre pumpetyper kan adblue smadre de mekaniske dele og ødelægge katalysatoren.